Windows: Group Policy, Területi beállítások

Rendszer / Windows (1551 katt)

A Windows Server 2016 operációs rendszerben a Group Policy Management programot a Server Managerben a következő helyen lehet elérni: Tools / Group Policy Management. Itt az egyes Group Policy Objectek szerkesztését a következő módon lehet elindítani: jobb gombot kell nyomni a szerkeszteni kívánt GPO-n, majd kiválasztani az Edit menüpontot. Ekkor elindul a Group Policy Management Editor program.

Ha területi beállításokat szeretnénk megadni egy csoportházirendben, akkor a beállítást a következő helyen lehet meghatározni:

User Configuration / Preferences / Control Panel Settings / Regional OptionsAdjuk meg például a következő beállításokat:

- tizedesjel: pont
- ezres elválasztó: szóköz
- listaelválasztó: vesszőA szerkesztőablak alapértelmezetten pirossal aláhúzott mezőket tartalmaz, ezeket nem állítja be a group policy, hiába próbáljuk módosítani az értékét. Ha valamelyik értéket módosítani szeretnénk, akkor előtte az F6-tal zöldre kell váltani az aláhúzást. Az F7-tel vissza lehet ezt állítani pirosra. Ha minden mezőt zöldre akarunk állítani az adott képernyőn, akkor azt az F5-tel tehetjük meg, a teljes visszapirosítás pedig az F8-cal lehetséges.

Előző oldal Kapitány